Kyrkliga aktiviteter i Norges Hus

 

Sjömannskirken Sverige i Norges Hus

De kyrkliga aktiviteterna i Norges Hus arrangeras av Sjömanskyrkan i Sverige. Målet är att allt som sker i kyrkan i Norges Hus skall vara till glädje och välsignelse för alla som känner tillhörighet till huset. Vi har ett varierat utbud i våra gudstjänster med vikt på musik- och familj. På 17. maj firas festgudstjänst. Önskar du bli medlem i den norska menigheten, ta då kontakt med Sjømannskirken.

Från Sjömannskirke till Norges Hus.

Ända sen ändringen från Sjömannskirke till Norges Hus i 2011 har det frivilliga engagemang varit stort i Norges hus. Frivilliga krafter såg till att Norges Hus också efter 2011, kunna erbjuda gudstjänster på norska, varje månad genom tätt samarbete med Sjömannskirken i Stockholm, Kronprinsesse Märtas kirke. Det har varit en lokal kyrkokommitté som har ansvarat för planering och genomförande av gudstjänsterna. Den lokala kyrkokommittén i Norges Hus har bestått av nordmän och svenskar med et stort hjärta för norsk kyrklig verksamhet i Norges Hus.  All statistik samt kyrkbokföringen förs genom kyrkan i Stockholm.  Sen 2017 har sjömannspresten i Stockholm och ordförande i kyrkorådet i Stockholm varit mycket aktiva i kyrkoverksamheten i Norges Hus och varit med i kyrkokommittén. 

Från 1.januar 2020 består Kirkegruppen i Norges hus av Irene Eriksson (Göteborg), Ingvild Fallegård (Göteborg), Vidar Gundersen (Ordförande i Norges hus), Siv Odehn (Medlem i styret i Norges hus), Gjermund L Johnsen (Göteborg), Hanna Lie Deiras (Göteborg) och Hege Withoff (Medlem i styret i Norges hus), Margareth Glad (sjömannsprest i Sjömannskirken i Stockholm, Kronprinsesse Märtas kirke), Leif Syrstad (medlem i Sjömannskirken i Stockholm, Kronprinsesse Märtas kirke).

Visjon för Sjömannskirken Sverige i Norges hus

Sjömannskirken i Sverige önskar vara en kulturell, kyrklig och national mötesplats för nordmän i hela Sverige. De två stora mötesplatser i dag är Sjömannskirken i Stockholm, kronprinsesse Märtas kirke, och Norges hus i Göteborg. Sjömannskirken i Sverige är avhängig av stor frivillig insats för att genomföra verksamheter. Känner du dig nyfiken och vill veta mera? Ta kontakt med kyrkogruppen. Vem vet hur Sjömannskirken i Sverige kan se ut om 10 år!

Dop, konfirmation och begravning i Norges Hus

Klicka här för att läsa vad som gäller i frågor om dop, konfirmation och begravning i Norges Hus.

Program resterende del av 2021

 

STORFAMILIEGUDSTJENESTE 3.OKTOBER

Storfamiliegudstjeneste med Kirkekaffe og vafler

Om noen har et barn i sin nærhet på 2, 4 eller 6 år, har vi flere Barnas kirkebok! Bare ta dem med til kirken og vi deler ut i gudstjenesten.

Prest: Margareth Glad

Organist: Emma Runegård

Kirkekaffeprogram og musikk

Kirkehelg i Norges Hus er åpent for alle. Ta med deg en venn, nabo eller en du kjenner som du vil dele søndag på kirken sammen med!

 

Allehelgensgudstjeneste i Sjømannskirken 
Det blir som vanlig gudstjeneste med fokus på Allehelgen den 7 nov kl 11.00
Det er ambulerende sjømannsprest, Anne Netland, som har gudstjenesten sammen med kirkegruppen. Livets start og livets slutt går sammen denne dagen da vi både har barnedåp og minnes de som har gått bort siste år i vår kirke. Varmt velkommen til gudstjeneste!
Det blir også mulighet for å tenne lys for de som ønsker det denne dagen!

 

Sjømannskirkens julebasarhelg i Norges Hus, 20.-21.november
Vi gjentar suksessen med å holde julebasar i Norges Hus. Sjømannskirken i Stockholm fyller bilen med varer og det blir mulighet for å forhåndsbestille pinnekjøtt etc. Følg med på våre nettsider; www.sjomannskirken.no/stockholm
Åpningstider: lørdag kl.12-16, søndag gudstjeneste kl.11, med påfølgende kirkekaffe og julebasar til kl.15.
Det blir også barnedåp så gudstjenesten blir en stor fest!

 

VALG TIL NYTT MENIGHETSRÅD I SJØMANNSKIRKEN
I forbindelse med gudstjenesten søndag (21.11) er det også valg til Menighetsråd i Sjømannskirken i Sverige. Hvem kan stemme? Den som er registrert medlem og som er fylt 15 år innen utgangen av året. Du må ha vært medlem i 14 dager for å kunne stemme i valget.
Er du ikke medlem, kan du bli det nå! Kontakt stockholm@sjomannskirken.no så sender vi skjema til innmelding.

 

Sjømannskirken synger julen inn 5.desember kl.11
Tradisjonen tro vil Tore Thorkildsen og Olav Ruud ta menigheten med på vei inn i juletiden med julens sanger og god adventsstemning. Det blir barnedåp!

DÅP

Som en observant leser vil oppdage, har vi dåp hver søndag fremover. Det er virkelig en stor glede! Om du som leser dette kommer i  tanker om å ha barnedåp i nærmeste fremtid, ta gjerne kontakt med sjømannsprest Margareth Glad, mgl@sjomannskirken.no så ordner vi det.

 

Få nyheter fra kirken på e-post:

* indicates required