Kyrkliga aktiviteter i Norges Hus

 

2023

Sjømannskirken i Sverige ønsker alle hjertelig velkommen til å feire gudstjeneste i kirken i Norges Hus! Sjømannskirken i Sverige arrangerer gudstjenester i kirken i Norges Hus med hjelp av kirkegruppen i den norske foreningen i Norges Hus. Etter gudstjenesten inviteres det til kirkekaffe med aktiviteter for store og små. 

Hjertelig velkommen!

Nestkommende gudstjeneste:

Storfamiliegudstjeneste & Sommerhagefest 4. juni kl 16:00
Se plakat här: https://norgeshus.se/sommer-hagefest-4-juni/

Gudstjeneste med kirkekaffe, søndag 3 sep kl 11:00

Gudstjeneste med kirkekaffe, søndag 8 okt kl 11:00

Gudstjeneste med kirkekaffe, søndag 5 nov kl 11:00

Vi synger Julen inn, søndag 3 des kl 11:00

 

DÅP

Om du som leser dette kommer i  tanker om å ha barnedåp i nærmeste fremtid, ta gjerne kontakt med sjømannsprest Margareth Glad, mgl@sjomannskirken.no så ordner vi det.

Sjömannskirken Sverige 

De kyrkliga aktiviteterna i Norges Hus arrangeras av Sjömanskyrkan i Sverige. Målet är att allt som sker i kyrkan i Norges Hus skall vara till glädje och välsignelse för alla som känner tillhörighet till huset. Vi har ett varierat utbud i våra gudstjänster med vikt på musik- och familj. På 17. maj firas festgudstjänst. Önskar du bli medlem i den norska menigheten, ta då kontakt med Sjømannskirken.

Från Sjömannskirke till Norges Hus.

Ända sen ändringen från Sjömannskirke till Norges Hus i 2011 har det frivilliga engagemang varit stort i Norges hus. Frivilliga krafter såg till att Norges Hus också efter 2011, kunna erbjuda gudstjänster på norska, varje månad. Ett samarbete har ingått där Sjømannskirken i Stockholm, Kronprinsesse Märtas kirke arrangerar gudstjänsterna i kyrkan i Norges Hus ett antal tillfällen per år med hjälp av den lokala kyrkogruppen som består av nordmän och svenskar i den norske föreningen med et stort hjärta för norsk kyrklig verksamhet i kyrkan i Norges Hus.  All statistik samt kyrkbokföringen förs genom kyrkan i Stockholm. 

Visjon för Sjömannskirken Sverige 

Sjömannskirken i Sverige önskar vara en kulturell, kyrklig och national mötesplats för nordmän i hela Sverige. De två stora mötesplatser i dag är Sjömannskirken i Stockholm, kronprinsesse Märtas kirke, och Norges hus i Göteborg. Sjömannskirken i Sverige är avhängig av stor frivillig insats för att genomföra verksamheter. Känner du dig nyfiken och vill veta mera? Ta kontakt med ansvarig Sjømannsprest Margareth Glad i Stockholm. Vem vet hur Sjömannskirken i Sverige kan se ut om 10 år!

Dop, konfirmation och begravning i Norges Hus

Klicka här för att läsa vad som gäller i frågor om dop, konfirmation och begravning i Norges Hus.

 

Få nyheter om kirkeaktiviteter på e-post:

* indicates required