Kyrkliga aktiviteter i Norges Hus

 

Sjömannskirken Sverige i Norges Hus

De kyrkliga aktiviteterna i Norges Hus arrangeras av Sjömanskyrkan i Sverige. Målet är att allt som sker i kyrkan i Norges Hus skall vara till glädje och välsignelse för alla som känner tillhörighet till huset. Vi har ett varierat utbud med båda gudstjänster med vikt på musik- och familj. På 17. maj firas festgudstjänst. Önskar du bli medlem i den norska menigheten, ta då kontakt med Sjømannskirken.

Från Sjömannskirke till Norges Hus.

Ända sen ändringen från Sjömannskirke till Norges hus i 2011 har det frivilliga engagemang varit stort i Norges hus. Frivilliga krafter såg till att Norges hus också efter 2011 kunna erbjuda gudstjänster på norska, varje månad. Det har varit en lokal kyrkokommitté som har ansvarat för planering och genomförande av gudstjänsterna. Den lokala kyrkokommittén i Norges hus har bestått av nordmän och svenskar med et stort hjärta för norsk kyrklig verksamhet i Norges hus. Från 2011 har all kyrklig aktivitet i Norges hus skett i tätt samarbete med Sjömannskirken, konkret genom Sjömannskirken i Stockholm, Kronprinsesse Märtas kirke. All statistik är fört där och kyrkbokföringen förs genom kyrkan i Stockholm.  Sen 2017 har sjömannspresten i Stockholm och ordförande i kyrkorådet i Stockholm varit mycket aktiva i kyrkoverksamheten i Norges hus och varit med i kyrkokommittén. 

Från 1.januar 2020 består Kirkegruppen i Norges hus av Irene Eriksson (Göteborg), Ingvild Fallegård (Göteborg), Vidar Gundersen (Ordförande i Norges hus), Siv Odehn (Medlem i styret i Norges hus), Gjermund L Johnsen (Göteborg), Hanna Lie Deiras (Göteborg) och Hege Withoff (Medlem i styret i Norges hus), Margareth Glad (sjömannsprest i Sjömannskirken i Stockholm, Kronprinsesse Märtas kirke), Leif Syrstad (medlem i Sjömannskirken i Stockholm, Kronprinsesse Märtas kirke).

Visjon för Sjömannskirken Sverige i Norges hus

Sjömannskirken i Sverige önskar vara en kulturell, kyrklig och national mötesplats för nordmän i hela Sverige. De två stora mötesplatser i dag är Sjömannskirken i Stockholm, kronprinsesse Märtas kirke, och Norges hus i Göteborg. Sjömannskirken i Sverige är avhängig av stor frivillig insats för att genomföra verksamheter. Känner du dig nyfiken och vill veta mera? Ta kontakt med kyrkogruppen. Vem vet hur Sjömannskirken i Sverige kan se ut om 10 år!

Dop, konfirmation och begravning i Norges Hus

Klicka här för att läsa vad som gäller i frågor om dop, konfirmation och begravning i Norges Hus.

Program 2020

I Norges Hus arrangerar Sjömanskyrkan i Sverige gudstjänster kl 11 första söndagen i varje månad med vissa undantag, se kyrkokalendern här under. Gudstjänsterna sker enligt norsk liturgi och med norska präster.

Bästa sättet att hålla sig informerad om vad som händer i Norges Hus och i Kyrkan är att bli medlem i Den Norska Föreningen. Se vår sida om medlemsskap för mer information.

Detaljinformation om var enkelt gudstjänst presenteras på hemsidan och i nyhetsbrev som skickas ut några veckor innan gudstjänsten. Anmäl dig till nyhetsbrevet med formuläret längst ned på denna sidan.

Söndag 6 september – Storfamiljgudstjänst
Präst: Margareth Glad

Söndag 4 oktober – Storfamiljgudstjänst
Präst: Margareth Glad, Organist: Emma Runegård

Söndag 1 november – Storfamiljgudstjänst
Präst: Ingvild M Fallegård, Organist: Emma Runegård

Lördag 21 november – Sjømannskirkens Julbasar – Kilcka för uppdaterat information.
Det vil bli salg av norske matvarer, norsk hjemmelaget mat og noe håndarbeid.
Lett program med mye god mat og drikke!
Tid:
Kl 12-13 – Riskgrupper
Kl 13-16 – Alle

Söndag 22 november – Storfamiljgudstjänst – Sendes live på Facebook och Sjømannskirkens hemsida.
Tyvärr utan Sølvguttene detta året! Ni vet ju alla varför och var väl förberedda för detta. Hoppas på nya tag nästa år.
Präst: Margareth Glad, Organist: Emma Runegård – staben i Stockholm deltar.

Söndag 13 december – Vi synger Julen inn
Präst: Tore Thorkildsen

Program 2021

Onsdag 6 januari – Juletrefest

Söndag 7 februari – Storfamiljgudstjänst
Präst:

Söndag 7 mars – Storfamiljgudstjänst
Präst:

Söndag 25 april – Storfamiljgudstjänst
Präst: Gunnar Lindtveit

Måndag 17 maj – Festgudstjänst
Prest: 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Få nyheter från kyrkan på e-mail:

* indicates required