Kyrkan i Norges Hus

Kyrkan i Norges Hus

Kyrkan i Norges Hus

 

De kyrkliga aktiviteterna i Norges Hus arrangeras av Sjømannskirken i Sverige. Målet är att allt som sker i kyrkan i Norges Hus skall vara till glädje och välsignelse för alla som känner tillhörighet till huset. Vi har ett varierat utbud med båda högmässor, musik- och familjegudstjänster samt en festandakt på 17. maj. Önskar du bli medlem i den norska menigheten, ta då kontakt med Sjømannskirken.

Från Sjömanskyrka till Norges Hus.

 

Årsmötet i Sjömanskyrkan/Norsk kyrka i utlandet bestämde vid årsmötet 2011 att stationen  i Göteborg efter 63 års verksamhet skulle avsluta verksamheten. Mötet ansåg att det var viktigt för framtiden att använda resurserna i de länder som ligger längre från Norge och där Nordmen är i behov av stöd.

Det bildades då ”Norges Hus i Göteborg ekonomisk förening”, som övertog kyrkobyggnaden från Sjömanskyrkan/Norsk kyrka i utlandet samt tecknade ett arrendeavtal med Göteborgs Stad angående tomten på Skånegatan 16. 

I Norges Hus arrangerar Sjömanskyrkan i Sverige gudstjänster kl 11 första söndagen i varje månad med vissa undantag, se kyrkokalendern här under. Gudstjänsterna sker enligt norsk liturgi och med norska präster.

Dop, konfirmation och begravning i Norges Hus

 

Klicka här för att läsa vad som gäller i frågor om dop, konfirmation och begravning i Norges Hus.

 

Program 2020

Bästa sättet att hålla sig informerad om vad som händer i Norges Hus och i Kyrkan är att bli medlem i Den Norska Föreningen. Se vår sida om medlemsskap för mer information.

Detaljinformation om var enkelt gudstjänst presenteras på hemsidan och i nyhetsbrev som skickas ut några veckor innan gudstjänsten. Anmäl dig till nyhetsbrevet med formuläret längst ned på denna sidan.

Mandag 6 januar – Juletrefest

Søndag 2 feb 2020
Prest: Margareth Glad

Søndag 1 mars 2020
Prest: Ingvild Fallegård

Søndag 5 april 2020 – Avlyst
Prest: Margareth Glad

Søndag 3 mai 2020 – Avlyst
Prest: Gunnar Lindtveit

Søndag 17 mai 2020 – Avlyst
Prest: Ingvild Fallegård

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Få nyheter från kyrkan på e-mail:

* indicates required