Kyrkliga aktiviteter i Norges Hus

 

2024

Sjømannskirken i Sverige ønsker alle hjertelig velkommen til å feire gudstjeneste i kirken i Norges Hus! Sjømannskirken i Sverige arrangerer gudstjenester i kirken i Norges Hus med hjelp av kirkegruppen i den norske foreningen i Norges Hus. Etter gudstjenesten inviteres det til kirkekaffe med aktiviteter for store og små. 

Hjertelig velkommen!

2024 – mer informasjon om gudstjenestene og program for dagen publiseres løpende.

Nestkommende gudstjeneste:

02.jun                  Sommergudstjeneste og hagefest

Sommergudstjeneste kl.11 ved Tore Thorkildsen, organist Emma Runegård og kirkegruppen. Hagefest etter gudstjenesten i Norges Hus sin hage!

01.sep                  Gudstjeneste og kirkekaffe 

 

06.okt                  Gudstjeneste og kirkekaffe 

 

03.nov                  Gudstjeneste og kirkekaffe 

 

24 nov                  Gudstjeneste med besøk av Sølvguttene

                               Kirkekaffe 

 

DÅP

Om du som leser dette kommer i  tanker om å ha barnedåp i nærmeste fremtid, ta gjerne kontakt med sjømannsprest Margareth Glad, mgl@sjomannskirken.no så ordner vi det.

Sjömannskirken Sverige 

De kyrkliga aktiviteterna i Norges Hus arrangeras av Sjömanskyrkan i Sverige. Målet är att allt som sker i kyrkan i Norges Hus skall vara till glädje och välsignelse för alla som känner tillhörighet till huset. Vi har ett varierat utbud i våra gudstjänster med vikt på musik- och familj. På 17. maj firas festgudstjänst. Önskar du bli medlem i den norska menigheten, ta då kontakt med Sjømannskirken.

Från Sjömannskirke till Norges Hus.

Ända sen ändringen från Sjömannskirke till Norges Hus i 2011 har det frivilliga engagemang varit stort i Norges hus. Frivilliga krafter såg till att Norges Hus också efter 2011, kunna erbjuda gudstjänster på norska, varje månad. Ett samarbete har ingått där Sjømannskirken i Stockholm, Kronprinsesse Märtas kirke arrangerar gudstjänsterna i Norges Hus ett antal tillfällen per år med hjälp av den lokala kyrkogruppen som består av nordmän och svenskar i den norske föreningen med et stort hjärta för norsk kyrklig verksamhet i kyrkan i Norges Hus.  All statistik samt kyrkbokföringen förs genom kyrkan i Stockholm. 

Visjon för Sjömannskirken Sverige 

Sjömannskirken i Sverige önskar vara en kulturell, kyrklig och national mötesplats för nordmän i hela Sverige. De två stora mötesplatser i dag är Sjömannskirken i Stockholm, kronprinsesse Märtas kirke, och Norges hus i Göteborg. Sjömannskirken i Sverige är avhängig av stor frivillig insats för att genomföra verksamheter. Känner du dig nyfiken och vill veta mera? Ta kontakt med ansvarig Sjømannsprest Margareth Glad i Stockholm. Vem vet hur Sjömannskirken i Sverige kan se ut om 10 år!

Dop, konfirmation och begravning i Norges Hus

Klicka här för att läsa vad som gäller i frågor om dop, konfirmation och begravning i Norges Hus.

 

Få nyheter om kirkeaktiviteter på e-post:

* indicates required