Blog updates

Latest news & updates
Kyrkoaktiviteter, Uncategorized

Gudstjänst 2 september

2018-08-17

STORFAMILIE-GUDSTJENESTE, Søndag 2. september kl. 11.00

Kyrkokommittén i Norges Hus är ansvarig för att planera och genomföra våra gudstjänster. Hege Iren Witthoff är sedan årsmötet i våras ny sammankallande i Kommittén. Övriga medlemmar av Kommittén är Ingvild Mydske Fallegård, präst i Torslanda-Björlanda församling, Helena Syrstad, Hanna Lie Derias, Irene Eriksson, Gjermund Johnsen.

Kyrkan i Norges Hus tillhör det Norska samfundet i Sverige under ledning av Sjömansprästen i Stockholm Margareth Glad, som bl.a kommer att deltaga vid några av gudstjänsterna i vår kyrka. Vi kommer även att träffa Ingvild Mydske Fallegård och Tore Thorkildsen som präster vid våra gudstjänster.

Kyrkokommittén har tillsammans med Margareth Glad valt att kalla höstens gudstjänster för Storfamiliegudstjänster i syfte att få fler församlingsmedlemmar intresserade av att komma till Kyrkan och ta del av vad gudstjänstlivet i vår Kyrka kan erbjuda. Det blir Söndagsskola för barnen, och som alltid musik-och sång till gudstjänsten. Vid kaffestunden efter gudstjänsten serveras norske vafler enligt gammal god tradition.

Vid första gudstjänsten för hösten hade vi glädjen att åter få träffa Tore vid altaret samt lyssna till Emmas ackompanjemang vid orgeln och flygeln. Tillsammans med sångsolisten Josefin Linden framförde de under gudstjänsten ”Kärleksvisan” av Sarah Dawn Finer och ”Over the rainbow” av Israel Kamakawiwo´ole samt  ”Mio min Mio” av  Benny Andersson och Björn Ulvaeus.

Gudstjänsten inleddes med att de 7 barn, som skulle deltaga i Söndagsskolan kom in i procession tillsammans med Tore prest. Efter det att Tore hälsat alla välkomna till dagens Gudstjänst gick barnen tillsammans med Tove ut i ”lesevarelset” och hade söndagsskola – se bifogade bilder från deras arbete.

Utöver den sedvanliga liturgin, förutom nattvardsgång, förrättades dop av lille ????

Tore prest som avslutning välsignade sin församling och efter 3×3 bönneslag med kyrkklockan önskade Tore  ”Gå i fred, og tjen Gud og din neste med glede”.

Vi kunde därefter avsluta dagens Gudstjänst med en trevlig stund vid kaffeborden och avnjuta Irenes och Gunnels nygräddade norska Vafler.

 

Lördagen och söndagen den 6 och 7 oktober blir det Familiehelg med Margareth Glad. Det blir Gröt och pyssel om Lördagen och Familiegudstjänst kl 11.00 om söndagen med utdelning av barnens Kirkebok, 2 år, 4 år och 6 år samt sång av Ingfrid och hennes barn. Varmt välkomna till vår fina kyrka som i år fyller 60 år.

Ralf Galme